De haven

De Watersport Vereniging Wormer heeft een eigen jachthaven.

Het adres van de haven is:
    Dorpsstraat 277a
    1531 HG  WORMER

De jachthaven is telefonisch bereikbaar tijdens het seizoen via telefoonnummer  (075) 642 38 35 .

De ingang aan de Dorpsstraat

De ingang van de Jachthaven is aan de Dorpsstraat in Wormer. Ter hoogte van het woonhuis op nummer 277 wordt de ingang gemarkeerd door een bordje met het logo van de vereniging.

De loods

De vereniging beschikt over een eigen botenloods. Deze werd reeds in 1964 door zelfwerkzaamheid van de leden gebouwd. In de loods kunnen ca. 150 boten worden geborgen gedurende de winterperiode.

Het Zwetshuis

Trotse uitvalsbasis is de kantine "Het Zwetshuis". Hier worden vergaderingen gehouden, maar wordt ook de jeugdzeilers de theorie onderwezen. Daarnaast is het een gezellige kantine.

De havenmeester

Gedurende het seizoen (van mei tot en met september) woont de havenmeester op de haven in een chalet. Zo kan hij goed toezicht houden op de activiteiten op en rond de haven.

De jachthaven

Vanaf het Zwet is de haven te bereiken door een sloot. Aan de kop van de landtong staat de vlaggemast met de vlaggen van de vereniging, de gemeente Wormerland en de nationale vlag.