Jeugdzeilen - wvwjeugdzeilen.nl

Watersportvereniging Wormer verzorgd al vele jaren jeugdzeillessen voor Wormerland en de Zaanstreek. Er wordt volgens de CWO-methodiek een opleidingsprogramma gevolgd, waarbij officiële CWO-zeildiploma's worden uitgegeven. 

Na 5 lesblokken in 2,5 jaar kan het hoogste  CWO 3 niveau worden bereikt. Er wordt gewerkt met een blokkensysteem dat flexibel is, ook als kinderen inst
romen vanuit een zeilschool of andere CWO vereniging. Onze ervaring is ook dat kinderen soms een bepaald blok 2x volgen. Elk lesblok wordt 1x per jaar aangeboden. Bij blok 1 varen 2 kinderen in één boot, daarna wordt alleen gevaren. In april is het 'zwembadfestijn' waarbij kinderen in een overdekt zwembad onder andere omslaan en rechtzetten oefenen.

De club heeft 8 goed onderhouden bootjes van het type Optimist. Dit éénmansbootje is de grootste jeugdklasse ter wereld voor zowel opleiding als wedstrijdzeilen. Voor de begeleiding zijn er 2 snelle rubberboten en een vlot dat als 'aanlegeiland' dient. Voor alle deelnemers zijn er zwemvesten.

De lessen worden gegeven door een enthousiaste groep trainers/instructeurs. Een groot deel daarvan is gediplomeerd door de watersportbond of heeft veel ervaring in (wedstrijd)zeilen.

Laatste nieuws:

  • Hieronder staan de meest recente updates van de pagina Actuele informatie.  

    Bezoek vooral ook onze Facebook-pagina. Hierop zijn ook foto's en video's van de lessen en evenementen te vinden.
  • Bericht zonder titel Inschrijven voor de Najaarsblokken 2017Vanaf 1 augustus kun je je weer inschrijven voor blok 2, 4 en 5+De lessen starten in het weekend van 2/3 september.In het kennismakingsblok hadden we dit jaar totaal 37 kinderen. In blok 2a + 2b is er in principe plaats voor totaal 16 kinderen. Wees er dus snel bij.De data en tijden van de lessen vind je in de agenda.
    Geplaatst 23 jul. 2017 05:07 door WV Wormer Jeugdzeilen
  • Inschrijvingen voorjaarsblokken 2017 De inschrijving voor het blok kennismaking met het zeilen en voor de blokken 3 en 5 staan weer open. Je vindt het inschrijfformulier via de link inschrijving en indeling 2017.Informatie en data over deze blokken vind je via de link agenda zeillessen 2017Let op, de datum voor de zwembadles is gewijzigd van 8 naar 1 april. Deze les is verplicht voor de kinderen die mee doen aan blok 3 i.v.m. het aftekenen van de CWO-eis Veiligheid. Als er nog plaats is kunnen ook kinderen van het kennismakingsblok mee doen. Wij hebben er weer zin in. Jullie ook? Aanmelden dan!  
    Geplaatst 17 mrt. 2017 07:50 door WV Wormer Jeugdzeilen
Berichten 1 - 2 van 21 worden weergegeven. Meer bekijken »


https://www.facebook.com/wvwjeugdzeilenJeugdzeilen @ Watersportvereniging Wormer
Dorpsstraat 277a, 1531 HG WORMER

Watersportvereniging Wormer


Ċ
WV Wormer Jeugdzeilen,
20 jun. 2011 10:57
Ċ
Administrator Wvw,
11 okt. 2017 12:44