Jeugdzeilen - Leren zeilen bij WVWDe Watersportvereniging Wormer verzorgt al vele jaren jeugdzeillessen (vanaf 8 jaar) voor Wormerland en de Zaanstreek. Er wordt volgens de CWO-methodiek een opleidingsprogramma gevolgd, waarbij officiële CWO-zeildiploma's worden uitgegeven. 

Na 6 lesblokken in 3 jaar kan het hoogste  CWO 3 niveau worden bereikt. Er wordt gewerkt met een blokkensysteem dat flexibel is, ook als kinderen instromen vanuit een zeilschool of andere CWO vereniging. Onze ervaring is ook dat kinderen soms een bepaald blok 2x volgen. Elk lesblok wordt 1x per jaar aangeboden. Bij blok 1 varen 2 kinderen in één boot, daarna wordt alleen gevaren. In april is het 'zwembadfestijn' waarbij kinderen in een overdekt zwembad onder andere omslaan en rechtzetten oefenen.

De club heeft 9 goed onderhouden bootjes van het type Optimist. Dit éénmans zwaard bootje is de grootste jeugdklasse ter wereld voor zowel opleiding als wedstrijdzeilen. Voor de wedstrijdzeilers hebben we 2 Topaz uno race X boten. Ook hebben we twee 470 klasse boten in bruikleen. Dit is een olympische klasse. Voor de begeleiding zijn er 2 snelle rubberboten en een vlot dat als 'aanlegeiland' dient. Voor alle deelnemers zijn er zwemvesten. 

De lessen worden gegeven door een enthousiaste groep zeilinstructeurs. Een groot deel daarvan is gediplomeerd door de watersportbond of heeft veel ervaring in (wedstrijd)zeilen. Op elke groep zit minimaal 1 gediplomeerd zeilinstrukteur bijgestaan door een assistent en ouders.


Laatste nieuws:

  • Hieronder staan de meest recente updates van de pagina Actuele informatie.  

    Bezoek vooral ook onze Facebook-pagina. Hierop zijn ook foto's en video's van de lessen en evenementen te vinden.
  • Inschrijven zeillessen 2021 vanaf 7 maart Vanaf 7 maart kun je je weer inschrijven voor onze zeillessen.Uiteraard alles onder voorbehoud van de dan geldende coronaregels.
    Geplaatst 1 mrt. 2021 06:54 door WV Wormer Jeugdzeilen
  • Geen zeillessen in het Voorjaar 2020 Vanwege de geldende corona beperkingen hebben wij helaas moeten besluiten tot de zomervakantie geen zeilles te geven.Voor het wedstrijdblok is de vereiste 1,5 m afstand bewaren op de boot niet mogelijk. Zowel het protocol van het watersportverbond https://www.watersportverbond.nl/kenniscentrum/coronavirus/protocol-jeugdsport als onze trainers stellen dat we met onze 2-mansboten dan niet kunnen zeilen.Voor blok 3 en 5 geldt dat de kinderen 1,5 m afstand tot de trainers moeten bewaren. Bij assistentie vanuit de resque boot is dit niet mogelijk. Met 2 personen in een resqueboot varen en afstand bewaren is bijzonder lastig en een bang kind even tot rust laten komen in de resqueboot is onmogelijk. Ook het vlot kan ...
    Geplaatst 6 mei 2020 12:40 door WV Wormer Jeugdzeilen
Berichten 1 - 2 van 27 worden weergegeven. Meer bekijken »


https://www.facebook.com/wvwjeugdzeilenJeugdzeilen @ Watersportvereniging Wormer
Dorpsstraat 277a, 1531 HG WORMER

Watersportvereniging Wormer


Ċ
Administrator Wvw,
14 apr. 2018 13:54