Jeugdzeilen - Leren zeilen bij WVWDe Watersportvereniging Wormer verzorgt al vele jaren jeugdzeillessen (vanaf 8 jaar) voor Wormerland en de Zaanstreek. Er wordt volgens de CWO-methodiek een opleidingsprogramma gevolgd, waarbij officiële CWO-zeildiploma's worden uitgegeven. 

Na 6 lesblokken in 3 jaar kan het hoogste  CWO 3 niveau worden bereikt. Er wordt gewerkt met een blokkensysteem dat flexibel is, ook als kinderen instromen vanuit een zeilschool of andere CWO vereniging. Onze ervaring is ook dat kinderen soms een bepaald blok 2x volgen. Elk lesblok wordt 1x per jaar aangeboden. Bij blok 1 varen 2 kinderen in één boot, daarna wordt alleen gevaren. In april is het 'zwembadfestijn' waarbij kinderen in een overdekt zwembad onder andere omslaan en rechtzetten oefenen.

De club heeft 9 goed onderhouden bootjes van het type Optimist. Dit éénmans zwaard bootje is de grootste jeugdklasse ter wereld voor zowel opleiding als wedstrijdzeilen. Voor de wedstrijdzeilers hebben we 2 Topaz uno race X boten. Ook hebben we twee 470 klasse boten in bruikleen. Dit is een olympische klasse. Voor de begeleiding zijn er 2 snelle rubberboten en een vlot dat als 'aanlegeiland' dient. Voor alle deelnemers zijn er zwemvesten. 

De lessen worden gegeven door een enthousiaste groep zeilinstructeurs. Een groot deel daarvan is gediplomeerd door de watersportbond of heeft veel ervaring in (wedstrijd)zeilen. Op elke groep zit minimaal 1 gediplomeerd zeilinstrukteur bijgestaan door een assistent en ouders.


Laatste nieuws:

  • Hieronder staan de meest recente updates van de pagina Actuele informatie.  

    Bezoek vooral ook onze Facebook-pagina. Hierop zijn ook foto's en video's van de lessen en evenementen te vinden.
  • Naamloos
    Geplaatst 28 feb. 2019 07:09 door WV Wormer Jeugdzeilen
  • Zeilchallenge 29 juni as. Uitgeest Zaterdagmiddag 29 juni as. van 12.30 tot ongeveer 17.30 uur vindt de jaarlijkse Zeilchallenge in Uitgeest weer plaats.Er wordt gevaren op twee banen, te weten:- grote wedstrijdbaan, geschikt voor ervaren zeilers. Bij ons deelnemers blok 5 en het wedstrijdblok. Er wordt gevaren in optimisten, topaz en splashes.- een kleine toerbaan, deze baan is geschikt voor zeilers die zelfstandig een baantje kunnen varen. Dit zijn de deelnemers aan blok 3.Bij zeer slecht weer is er een alternatief programma beschikbaar, dus het wordt zo wie zo een leuke, gezellige middag. Vraag het maar na bij de oudere zeilers. De WVW zorgt voor begeleiding.Deelname wordt besproken tijdens de zeillessen.
    Geplaatst 28 feb. 2019 07:17 door WV Wormer Jeugdzeilen
Berichten 1 - 2 van 25 worden weergegeven. Meer bekijken »


https://www.facebook.com/wvwjeugdzeilenJeugdzeilen @ Watersportvereniging Wormer
Dorpsstraat 277a, 1531 HG WORMER

Watersportvereniging Wormer


Ċ
WV Wormer Jeugdzeilen,
20 jun. 2011 10:57
Ċ
Administrator Wvw,
14 apr. 2018 13:54