Jeugdzeilen - wvwjeugdzeilen.nl


Watersportvereniging Wormer verzorgd al vele jaren jeugdzeillessen voor Wormerland en de Zaanstreek. Er wordt volgens de CWO-methodiek een opleidingsprogramma gevolgd, waarbij officiële CWO-zeildiploma's worden uitgegeven. 

Na 6 lesblokken in 3 jaar kan het hoogste  CWO 3 niveau worden bereikt. Er wordt gewerkt met een blokkensysteem dat flexibel is, ook als kinderen instromen vanuit een zeilschool of andere CWO vereniging. Onze ervaring is ook dat kinderen soms een bepaald blok 2x volgen. Elk lesblok wordt 1x per jaar aangeboden. Bij blok 1 varen 2 kinderen in één boot, daarna wordt alleen gevaren. In april is het 'zwembadfestijn' waarbij kinderen in een overdekt zwembad onder andere omslaan en rechtzetten oefenen.

De club heeft 8 goed onderhouden bootjes van het type Optimist. Dit éénmansbootje is de grootste jeugdklasse ter wereld voor zowel opleiding als wedstrijdzeilen. Voor de begeleiding zijn er 2 snelle rubberboten en een vlot dat als 'aanlegeiland' dient. Voor alle deelnemers zijn er zwemvesten.

De lessen worden gegeven door een enthousiaste groep trainers/instructeurs. Een groot deel daarvan is gediplomeerd door de watersportbond of heeft veel ervaring in (wedstrijd)zeilen.

Laatste nieuws:

  • Hieronder staan de meest recente updates van de pagina Actuele informatie.  

    Bezoek vooral ook onze Facebook-pagina. Hierop zijn ook foto's en video's van de lessen en evenementen te vinden.
  • Openstelling inschrijving iets vertraagd. Door bijzondere omstandigheden is de mogelijkheid om in te schrijven enkele dagen vertraagd. Vanaf gisteren 7 maart kun je weer inschrijven voor blok 3, blok 5 en het blok“Kennismaken met het Zeilen”. 
    Geplaatst 8 mrt. 2018 05:56 door WV Wormer Jeugdzeilen
  • Inschrijving voorjaarsblokken 2018 De inschrijvingen voor het blok Kennismaking met het zeilen en voor de blokken 3 en 5 zijn vanaf 5 maart geopend. Via de link inschrijving en indeling 2018 kom je bij het inschrijfformulier.De zwembadles is op zaterdag 7 april. Deze les is in principe voor de kinderen van blok 3 verplicht i.v.m. aftekening CWO-eis Veiligheid. Aanvullend kunnen ook kinderen uit het kennismakingsblok deelnemen als ze dat willen.Wij hebben er weer zin in. Jullie ook? Aanmelden dan maar!
    Geplaatst 23 feb. 2018 04:55 door WV Wormer Jeugdzeilen
Berichten 1 - 2 van 23 worden weergegeven. Meer bekijken »


https://www.facebook.com/wvwjeugdzeilenJeugdzeilen @ Watersportvereniging Wormer
Dorpsstraat 277a, 1531 HG WORMER

Watersportvereniging Wormer


Ċ
WV Wormer Jeugdzeilen,
20 jun. 2011 10:57
Ċ
Administrator Wvw,
11 okt. 2017 12:44