Jeugdzeilen - Leren zeilen bij WVWWatersportvereniging Wormer verzorgt al vele jaren jeugdzeillessen voor Wormerland en de Zaanstreek. Er wordt volgens de CWO-methodiek een opleidingsprogramma gevolgd, waarbij officiële CWO-zeildiploma's worden uitgegeven. 

Na 6 lesblokken in 3 jaar kan het hoogste  CWO 3 niveau worden bereikt. Er wordt gewerkt met een blokkensysteem dat flexibel is, ook als kinderen instromen vanuit een zeilschool of andere CWO vereniging. Onze ervaring is ook dat kinderen soms een bepaald blok 2x volgen. Elk lesblok wordt 1x per jaar aangeboden. Bij blok 1 varen 2 kinderen in één boot, daarna wordt alleen gevaren. In april is het 'zwembadfestijn' waarbij kinderen in een overdekt zwembad onder andere omslaan en rechtzetten oefenen.

De club heeft 8 goed onderhouden bootjes van het type Optimist. Dit éénmansbootje is de grootste jeugdklasse ter wereld voor zowel opleiding als wedstrijdzeilen. Voor de wedstrijdzeilers hebben we 2 Topaz uno race X boten. Voor de begeleiding zijn er 2 snelle rubberboten en een vlot dat als 'aanlegeiland' dient. Voor alle deelnemers zijn er zwemvesten. 

De lessen worden gegeven door een enthousiaste groep trainers/instructeurs. Een groot deel daarvan is gediplomeerd door de watersportbond of heeft veel ervaring in (wedstrijd)zeilen. Op elke groep zit minimaal 1 gediplomeerd zeilinstrukteur.


Laatste nieuws:

  • Hieronder staan de meest recente updates van de pagina Actuele informatie.  

    Bezoek vooral ook onze Facebook-pagina. Hierop zijn ook foto's en video's van de lessen en evenementen te vinden.
  • Zeilchallenge 23 juni as. Uitgeest Zaterdagmiddag 23 juni as. van 12.30 tot ongeveer 17.30 uur vindt de jaarlijkse Zeilchallenge in Uitgeest weer plaats.Er wordt gevaren op twee banen, te weten:- grote wedstrijdbaan, geschikt voor ervaren zeilers. Bij ons deelnemers blok 5 en het wedstrijdblok. Er wordt gevaren in optimisten, topaz en splashes.- een kleine toerbaan, deze baan is geschikt voor zeilers die zelfstandig een baantje kunnen varen. Dit zijn de deelnemers aan blok 3.Bij zeer slecht weer is er een alternatief programma beschikbaar, dus het wordt zo wie zo een leuke, gezellige middag. Vraag het maar na bij de oudere zeilers. De WVW zorgt voor begeleiding.Graag mailtje naar mij voor deelname.Hartelijke groet,Johan Wempejohan.wempe@gmail.com06 ...
    Geplaatst 6 mei 2018 12:32 door WV Wormer Jeugdzeilen
  • Openstelling inschrijving iets vertraagd. Door bijzondere omstandigheden is de mogelijkheid om in te schrijven enkele dagen vertraagd. Vanaf 7 maart kun je weer inschrijven voor blok 3, blok 5 en het blok“Kennismaken met het Zeilen”. Ook de kinderen die het wedstrijdblok op zondagmiddag willen volgen, kunnen zich weer inschrijven. 
    Geplaatst 14 apr. 2018 11:41 door WV Wormer Jeugdzeilen
Berichten 1 - 2 van 24 worden weergegeven. Meer bekijken »


https://www.facebook.com/wvwjeugdzeilenJeugdzeilen @ Watersportvereniging Wormer
Dorpsstraat 277a, 1531 HG WORMER

Watersportvereniging Wormer


Ċ
WV Wormer Jeugdzeilen,
20 jun. 2011 10:57
Ċ
Administrator Wvw,
14 apr. 2018 13:54