Actuele informatie

Op deze pagina zijn aankondigen en actuele informatie omtrent het WVW jeugdzeilen te vinden. Zie ook onze Facebook-pagina, hier vind u foto's en videos van onze zeillessen.

www.fw

Bericht zonder titel

Geplaatst 23 jul. 2017 05:07 door WV Wormer Jeugdzeilen

Inschrijven voor de Najaarsblokken 2017

Vanaf 1 augustus kun je je weer inschrijven voor blok 2, 4 en 5+
De lessen starten in het weekend van 2/3 september.
In het kennismakingsblok hadden we dit jaar totaal 37 kinderen. In blok 2a + 2b is er in principe plaats voor totaal 16 kinderen. Wees er dus snel bij.
De data en tijden van de lessen vind je in de agenda.

Inschrijvingen voorjaarsblokken 2017

Geplaatst 17 mrt. 2017 07:50 door WV Wormer Jeugdzeilen

De inschrijving voor het blok kennismaking met het zeilen en voor de blokken 3 en 5 staan weer open. Je vindt het inschrijfformulier via de link inschrijving en indeling 2017.
Informatie en data over deze blokken vind je via de link agenda zeillessen 2017
Let op, de datum voor de zwembadles is gewijzigd van 8 naar 1 april. 
Deze les is verplicht voor de kinderen die mee doen aan blok 3 i.v.m. het aftekenen van de CWO-eis Veiligheid. Als er nog plaats is kunnen ook kinderen van het kennismakingsblok mee doen. 

Wij hebben er weer zin in. Jullie ook? Aanmelden dan!  

Diashow WVW Zeilwedstrijden 19 juni 2016

Geplaatst 12 aug. 2016 03:30 door WV Wormer Jeugdzeilen

Zie de mooie sfeerimpressie van de WVW Zeilwedstrijd op 29 juni 2016.
Foto's door Marjan de Wit.Inschrijven Najaarsblokken 2016

Geplaatst 6 jul. 2016 04:38 door WV Wormer Jeugdzeilen

Certificaten, vorderingenstaten en cwo diploma's van de voorjaarsblokken zijn zondag 26 juli aan totaal 46 kinderen uitgereikt. Veel cursisten hebben aangegeven door te willen gaan naar het volgende blok.

Vanaf 1 juli is het weer mogelijk je in te schrijven voor de najaarsblokken 2, 4 en 5+
De data en lestijden voor deze blokken en het inschrijfformulier vind je onder Inschrijven en indelingen 2016.

1 maart: Inschrijving voorjaarslessen

Geplaatst 27 feb. 2016 05:48 door WV Wormer Jeugdzeilen   [ 27 feb. 2016 05:49 bijgewerkt ]

lentekriebels
Het is even stil geweest rond het jeugdzeilen. De vrijwilligers hebben echter allerminst stilgezeten! De voorbereidingen voor een nieuw seizoen zijn al in volle gang. Zo zijn er zijn door de trainers aanvullende cursussen gevolgd, is het lesprogramma weer opgesteld en wordt de website klaargezet voor een nieuw watersport seizoen.

Vanaf 1 maart kan er worden ingeschreven voor de voorjaarsblokken via deze pagina.

Wij hebben er zin in, jullie ook?

Diploma en Vorderingenstaat uitreiking Najaar 2015.

Geplaatst 27 feb. 2016 05:33 door WV Wormer Jeugdzeilen   [ 27 feb. 2016 05:33 bijgewerkt ]

Vrijdag 25 september a.s. Om 19.30 uur in het Zwetshuis vindt de uitreiking plaats van de Vorderingenstaten en de Diploma's aan de kinderen van de najaarsblokken, Blok 2, Blok 4 en Blok 5+ .
Het zou fijn zijn als alle kinderen die aan deze blokken mee hebben gedaan aanwezig zijn. Natuurlijk zijn ouders/verzorgers, opa's en oma's, broers en zusjes ook van harte welkom. We maken er een gezellige bijeenkomst van.  

Inschrijving najaarslessen 2015 is gestart

Geplaatst 28 jun. 2015 03:34 door WV Wormer Jeugdzeilen   [ 28 jun. 2015 03:38 bijgewerkt ]

Vanaf eind augustus starten de zeillessen blok 2 en blok 4. De lestijden, datums en achtergrondinformatie over de lessen vind je op onze infopagina. Via het inschrijfformulier kan er voor de zeillessen worden ingeschreven. 

Fijne vakantie en tot snel op de haven!

Uitreiking diploma's/certificaten voorjaarlessen 2015

Geplaatst 28 jun. 2015 03:30 door WV Wormer Jeugdzeilen   [ 28 jun. 2015 03:32 bijgewerkt ]

Feestelijke diploma uitreiking ter afsluiting van elk blok waarin diploma's (blok 1) en voortgangsstaten of certificaten (blok 3&5) worden uitgereikt. 

Alle familie is hierbij van harte uitgenodigd. 

Onze Blok 5 groep zal om 14:00 een zeildemo geven, 
de uitreiking start op 16:00. 

Inschrijving 2015 is geopend

Geplaatst 28 jan. 2015 11:28 door WV Wormer Jeugdzeilen   [ 1 mrt. 2015 01:13 bijgewerkt ]

De meteorologische lente is vandaag begonnen en daarom begint het alweer te kriebelen. 

Vanaf begin april starten de zeillessen blok 3 en blok 5 weer, blok 1 start eind mei. Op 11 april is wordt de zwembadles georganiseerd (gratis voor deelnemers).


De lestijden, datums en achtergrondinformatie over de lessen vind je op onze infopagina

Via het inschrijfformulier kan er voor de zeillessen worden ingeschreven (ook de zwembadles).

Tot snel op de haven!

Schoolzeilkampioenschappen 2014

Geplaatst 26 jan. 2015 11:22 door WV Wormer Jeugdzeilen   [ 26 jan. 2015 11:23 bijgewerkt ]

Zaterdag 27 september jl. werden traditiegetrouw, al voor de 23e keer, de school-zeil-kampioenschappen Wormerland gehouden op het Zwet. Met uitzondering van obs Wijderwormer, waren alle basisscholen vertegenwoordigd. Wormerwieken was vertegenwoordigd door 3 teams, de andere scholen hadden elk één team afgevaardigd.In totaal 25 kinderen met wisselende zeilervaring verdeeld over 6 Barnegats, met ervaren schippers, streden om de prijzen. Door de zwakke wind was het heel goed mogelijk, om de kinderen bij alle zeilhandelingen in te schakelen, wat ook volop gebeurde.

Behalve de zwakke tussen west en zuidzuidwest warrelende wind, was het lekker zeilweer. Heerlijke temperatuur en volop zon. Dit bleek voorveel belangstellenden ook reden om het water op te gaan. Zo'n 20 toeschouwers in diverse volgboten volgden de strijd van nabij. Eerst werden 2 wedstrijden van ongeveer 30 minuten gevaren. De winnaars van de eerste wedstrijd moesten plaats nemen in de boot met schipper die als laatste finishte. De nummer 2 wisselde met nummer 5, en de nummer 3 met nummer 4. Op deze wijze kon elk team op gelijke wijze profiteren van de zeilkwaliteiten van de verschillende boten en schippers. De 3e wedstrijd werd i.v.m de tijd ingekort met een voor de windse start en de finish aan de kop van de haven. Voor de wind starten bleek voor een aantal boten een probleem. Ze kwamen te vroeg door de startlijn en moesten opnieuw starten. De havensloot moest zeer scherp aan de, bijna tot windkracht afgenomen, wind genomen worden, ook al omdat laveren in deze sloot door de bagger vrijwel onmogelijk is. Reden voor een enkele schipper om de motor bij te zetten met diskwalificatie tot gevolg.

Uiteindelijk bleek de Eendragt twee eerste en een zesde plaats (8 punten) het best te hebben gepresteerd. De 2e plaats was voor Wormerwieken 1 met een een vierde, en twee derde plaatsen (10 punten). Voor de derde plaat waren de teams van Wormerwieken 3 en de Harpoen gelijk geëindigd (elk 11 punten), maar omdat de Harpoen met een 4e plaats in de laatste wedstrijd boven Wormerwieken (5e) was geëindigd, ging de derde prijs uiteindelijk naar De Harpoen. De bemensing van de boot van de Harpoen bestond uit 4 meiden die ook bij de WVW zeilles hebben, terwijl op de Eendragtboot 2 jongens mee voerden die vorige week bij ons slaagden voor hun CWO 2 zeildiploma. Ongetwijfeld heeft dit bijgedragen tot hun hoge klassering.

Onder het genot van limonade en hotdogs (dank aan de mensen van de catering) werden de prijzen uitgereikt en ontving iedere deelnemer een herinneringsmedaille. Uit de reacties van de leerlingen en toeschouwers bleek dat het evenement opnieuw als zeer geslaagd mag worden beschouw en dat er weer potentiële deelnemer zijn voor de zeillessen van volgend seizoen.

Met dank aan de leerlingen, het onderwijzend personeel en ouders die zich hebben ingezet om de teams te vormen, de schippers/booteigenaren, de mensen van de startboot, de catering en niet te vergeten, de toeschouwers.

Dringen voor de startBlij met alle prijzen

Tot volgend jaar!

Wim Jillings

1-10 of 21