Verslag Zwembadfestijn 21 april 2013

Geplaatst 13 mei 2013 10:40 door WV Wormer Jeugdzeilen   [ 13 mei 2013 12:20 bijgewerkt ]
Zwembadfestijn cursisten zeilcursus W.v.Wormer
Op 21 april j.l. was het weer zover: opnieuw een aantal uurtjes ervaring op doen met een Optimist en allerlei andere attributen in het Zwembad van Castricum. Dit keer georganiseerd door Rob Capelle van de ZWVU in Uitgeest.

Ruim 50 kinderen (en 50 ouders??), waarvan 17 van de WvW, spoedde zich in zwemkleding naar het zwembad. Namens de WvW waren de volgende ouders aanwezig: Bart Koch, Jacco Grandiek, Wim Jillings en onder getekende. Sommige kozen er voor om in het water te gaan, anderen bleven “droog” op de kant. Iedereen bedankt voor jullie assistentie!!

Er stonden een aantal oefeningen op het programma. Deze oefeningen werden uitgevoerd in het warme water van het zwembad, uiteraard had iedereen een zwemvest aangetrokken, immers dat is ook verplicht/verstandig als je op het “open” water gaat varen.

De oefeningen bestonden uit:
- onder een Optimistenzeil doorzwemmen;
- onder een omgeslagen Optimist zwemmen en er dus achter komen dat hier vaak veel lucht zit, waardoor je gewoon “onder water” met elkaar kunt spreken;
- het oefenen met omslaan van een Optimist;
- het zwemmen met je zwemvest aan en in een boot klimmen en onder een boeienlijn doorzwemmen;
- met z’n 10-en of meer proberen in een Optimist te klimmen voordat deze uiteindelijk met water vol loopt.

Vanaf de kant een geweldig gezicht om iedereen zo bezig te zien!!

Tussendoor was er nog een kleine pauze, waarin iedereen een koek en/of iets te drinken werd aangeboden. Na een half uurtje vrij zwemmen kleedde iedereen zich weer aan en werd de middag afgesloten. Wat mij betreft een geslaagd evenement welke voor herhaling vatbaar is.

Namens WvW, Johan Wempe

Wedstrijd evenementen in de regio
Tijdens de pauze maakte de Johan gebruik om de regio evenementen onder de aandacht te brengen. Bij voldoende aanmeldingen/belangstelling zal er tevens vanuit de WvW  begeleiding naar de volgende evenementen plaatsvinden:

-        Combi Haarlem te Haarlem (18,19 en 20 mei a.s.)

-        Alkmaar Open te Akersloot (16,17 en 18 augustus a.s.)

Inschrijven kan via de pagina www.watersportverenigingwormer.nl/jeugdzeilen/wedstrijdzeilen

Uiteraard werd onze eigen “zeilchallenge” welke op 8 juni a.s. in de middag (vanaf 13.00 uur) door de WvW wordt georganiseerd en bij de ZWVU in Uitgeest zal plaatsvinden van harte aanbevolen voor jonge beginnende (wedstrijd) zeilers. Zie ook voor informatie op de website van de WvW of bel/mail met Johan Wempe (jfwempe@hetnet.nl / 06-21208700)