Diploma uitreiking in het najaar 2012.

Geplaatst 20 okt. 2012 05:50 door WV Wormer Jeugdzeilen   [ 20 okt. 2012 05:51 bijgewerkt ]
Inspirerende presentatie van Benjamin Wempe, oud leerling WVW Jeugdzeilen.
Een inspirerend verhaal van Benjamin Wempe was de start van de diploma uitreiking. Hij vertelde hoe hij in 2004 bij de WVW heeft leren zeilen en hier ook zijn eerste wedstrijdervaring heeft opgedaan. Met mooie foto's en filmpjes liet hij vervolgens zien hoe hij zich verder heeft ontwikkeld.

De kinderen die zich in het Zwetshuis hadden verzameld hebben zojuist  blok 2 of blok 4 afgerond. Ze vonden het prachtig om te zien en te horen hoe ver je kan komen als je doorgaat met zeilen. Benjamin maakte duidelijk dat hij hard moet trainen om zo ver te komen. Hij gaf ook aan dat school op de eerste plaats komt, hetgeen niet altijd makkelijk is. Omdat wedstrijdzeilen op hoog niveau kostbaar is heeft hij sponsors. Al met al staat zijn hele leven staat in het teken van wedstrijdzeilen. Een voorwaarde om zo veel tijd en energie aan je passie te besteden is de onvoorwaardelijke steun van je ouders. Johan en Mieke doen er alles aan om Benjamin te helpen om zo veel mogelijk te zeilen.

Voor de W.V.W. was hadden ze nog een verrassing. Alle spullen van het optimist zeilen die ze nog in huis konden vinden hebben ze meegenomen en aan de club geschonken. O.a. windvaantjes, een roer en kleding. Grote klasse! Met een luid applaus lieten de aanwezigen hun waardering voor Benjamins verhaal blijken.

Wind mee bij de W.V.W.
Na de presentatie hebben de trainers van de verschillende groepen de vordering staten / diploma's uitgereikt.
Bij blok 1 gaat het om CWO 1 -2. Bij Blok 4 om CWO 2 -3. Voor elke cursist had men een persoonlijke anekdote, hetgeen de ouders soms verrassende inzichten gaf. We hadden in het najaar de wind mee bij de WVW. Vijf weekenden achter elkaar was het goed zeilweer. Er is dan ook veel en goed geoefend. Bij de laatste lessen, met windkracht 5 is er niemand omgeslagen. Een teken dat de jeugd het zeilen onder de knie krijgt.

Onderstaande deelnemers hebben een diploma of voortgangsstaat ontvangen:
Blok 2: Elisa Volgers, Mitchel Bank, Naomi de Wekker, Igor Henneman, Tobias Jansen, Benjamin Chevalier, Dorine Heijnen, Jeppe de Jager, Pieter Zwikker, Suze de Jager, Wessel Aertssen, Zita de Jager, Roos Sluis.

Blok 4: Anniek Schut, Florian Schut, Jamie Duim, Jurgen van der Wal, Milan van Leeuwen, Mitch Wessels, Tony Koch, Koen Houweling, Guus Harinck, Laurens de Wijs, Benthe Aten.