Wedstrijdzeilen

Als watersportvereniging kijken we bij de lessen niet alleen naar het zeilen zelf, maar laten we de kinderen spelenderwijs kennismaken met wedstrijdzeilen!

Tijdens de lessen worden er wedstrijdjes gevaren en is het mogelijk om met WVW materiaal deel te nemen aan wedstijdjes van andere verenigingen in de regio. Het wedstrijdcircuit begint met de zogeheten Combi's, regionale wedstrijden in verschillende klassen waaronder de Optimist. Hier varen zowel beginners als gevorderden in groepen van hun eigen niveau.

Voor vragen over wedstrijdevenementen kunt u mailen/bellen met: Johan Wempe / 06 212 08 700

Wedstrijdkalender 2017

• Haarlem open: 3, 4 en 5 juni
  • Zeilwedstrijd Wormer: 18 juni
  • Zeil-Challenge Uitgeest: 24 juni
  • WK Splash Lelystad: 22-28 juli (deelname via regionale trainingsgroep)
  • Alkmaar open: 18, 19 en 20 augustus
  • School zeilkampioenschap Wormerland 2017: 7 oktober (deelname vanaf groep 5 via je basisschool)

Zeil-Challenge
Bedoeld voor (beginnende) wedstrijdzeilers
die met ongeveer 50 andere zeilers uit de buurt een middag willen genieten op het water.

Als voor het 13e jaar een groot succes!

Voorafgaand aan deze wedstrijdjes zal duidelijke instructie/uitleg over de regels en de te varen baan worden gegeven. Er is voldoende hulp op het water aanwezig.

Waneer:        Zaterdagmiddag 24 juni a.s.
                    aanvang 12.00 bij ZWVU. Duur  tot  ongeveer 17.00 – 17.30 uur.
Locatie:         ZWVU (Zwaansmeerpolder), Lagendijk 41 te Uitgeest.
Kosten:         geen
Inschrijven:   Bestemd voor zeilers vanaf blok 3, opgeven voor 1 juni bij Johan Wempe. WVW zal begeleiding verzorgen.

Zeilwedstrijd Wormer
Organisatie Jacco Grandiek en Michiel Ruttenberg
Waneer:Zondag 19 juni  (midzomerfeest)
Inschrijven vanaf 11.00 - 11.30 uur
Locatie:
De Hofjes Wormer
Kosten:
Start 1e wedstrijd: 12.00 uur

Geschikt voor zeilers vanaf blok 3.
Opgeven vóór 10 juni via de site of Johan Wempe 075-6419304 of Wim Jillings 06-37144961.
De WVW zal begeleiding verzorgen.

Alkmaar open
Al vele jaren wordt dit evenement voor allerlei boottypes georganiseerd. Bedoeld voor de iets meer gevorderde (wedstrijd) zeiler. In 2014 hebben WvW zeilers met 4 optimisten en 3 Splashes mee gevaren, een groot succes!

Voor de echt beginnende wedstrijdzeilers zal een aparte baan worden uitgelegd. Bij voldoende animo zal in de Optimist, Splash/laser 4.7 worden gevaren. Bij voldoende inschrijvingen kan ondersteuning vanuit de WvW geregeld worden.

Heb je nog vragen?
Bel Johan Wempe 06 212 08 700

Waneer:        18, 19 en 20 augustus
Locatie:         Akersloot