Wedstrijdzeilen

Vanaf blok 3 laten we de cursisten spelenderwijs kennismaken met wedstrijdzeilen!
Tijdens de lessen worden er regelmatig wedstrijdjes gevaren.
Na het behalen van hun CWO 3 kunnen de kinderen doorstromen naar het wedstrijdblok waar in 2- mansboten (Topaz en 470) ze zich verder kunnen bekwamen in het wedstrijdzeilen.
Ook is het mogelijk om met WVW materiaal deel te nemen aan wedstijdjes van andere verenigingen in de regio. Zie de wedstrijdkalender. Bij voldoende belangstelling organiseert de WVW de begeleiding. Er wordt in verschillende klassen gevaren waaronder de Optimist, Topaz en 470. Hier varen zowel beginners als gevorderden in groepen van hun eigen niveau.

Wedstrijdkalender 2021

• Haarlem open: 22, 23 en 24 mei
  • Beschuitstorenregatta Wormer: 13 juni
  • Zeil-Challenge Uitgeest: 26 juni
  • Alkmaar open: 20, 21 en 22 augustus
  • School zeilkampioenschap Wormerland 2021 op zaterdag 2 oktober (deelname vanaf groep 5 via je basisschool)

Zeil-Challenge
Bedoeld voor (beginnende) wedstrijdzeilers
die met ongeveer 50 andere zeilers uit de buurt een middag willen genieten op het water.

Als voor het 16 e jaar een groot succes!

Voorafgaand aan deze wedstrijdjes zal duidelijke instructie/uitleg over de regels en de te varen baan worden gegeven. Er is voldoende hulp op het water aanwezig.

Waneer:        Zaterdagmiddag 26 juni a.s.
                    aanvang 12.00 bij ZWVU. Duur  tot  ongeveer 17.00 – 17.30 uur.
Locatie:         ZWVU (Zwaansmeerpolder), Lagendijk 41 te Uitgeest.
Kosten:         geen
Inschrijven:   Bestemd voor zeilers vanaf blok 3, opgeven voor 1 juni bij Wim Jillings. WVW zal begeleiding verzorgen.

Beschuitstoren Regatta Wormer
Organisatie Jacco Grandiek en Michiel Ruttenberg
Waneer:Zondag 13 juni  (midzomerfeest)
Inschrijven vanaf 11.00 - 11.30 uur
Locatie:
De Hofjes Wormer
Kosten:
Start 1e wedstrijd: 12.00 uur

Geschikt voor zeilers vanaf blok 3.
Opgeven vóór 10 juni via de site of Johan Wempe 075-6419304 of Wim Jillings 06-37144961.
De WVW zal begeleiding verzorgen.

Alkmaar open
Al vele jaren wordt dit evenement voor allerlei boottypes georganiseerd. Bedoeld voor de iets meer gevorderde (wedstrijd) zeiler. In 2014 hebben WvW zeilers met 4 optimisten en 3 Splashes mee gevaren, een groot succes!

Voor de echt beginnende wedstrijdzeilers zal een aparte baan worden uitgelegd. Bij voldoende animo zal in de Optimist, Splash/laser 4.7 worden gevaren. Bij voldoende inschrijvingen kan ondersteuning vanuit de WvW geregeld worden.

Waneer:        20, 21 en 22 augustus
Locatie:         Akersloot
Kosten:         15 euro (jeugd)

Inschrijven